Araç Değer Kaybı Nedir?

Araç değer kaybı, aracınızın kazadan önceki hasarsız piyasa değeri ile kazadan sonraki onarım görmüş piyasa değeri arasındaki fark olarak ifade edilebilir. Tarfik kazası neticesinde aracınız, yetkili serviste ve orjinal parçalar kullanılarak onarım görmüş olsa dahi değer kaybına uğrar. Bir araç, ne kadar iyi onarım görmüş olursa olsun, kazadan önceki hali gibi olamaz ve fabrika orjinalliğini yitirmiş olur. Bir aracın, imal edildiği fabrikada gövde parçalarının birleştirilmesinde uygulanan kaynak dikiş kalitesi ve robot sistemler ile uygulanan boya işleminin hassasiyeti ve orijinalliği, yetkili servislerde dahi aynı standartlarda uygulanması mümkün olamamaktadır.

Kazaya karışmış bir araç, ikinci el piyasada, daha önce kaza yapmamış birebir aynı özelliklere sahip araçlar ile aynı değere satılamaz. Hatta bir aracın geçmişinde sadece hasar kaydının mevcut olması, hasar önemli bir kapsamda olmasa dahi, ikinci el piyasada pazarlık unsuru haline gelmesi için başlı başına psikolojik bir sebep oluşturmaktadır. Neden kusurunuzun olmadığı veya kusurun tamamının size ait olmadığı bir trafik kazası neticesinde, araç değer kaybı zararına katlanasınız ki?

Her yıl yaşanan binlerce trafik kazasında oluşan araç değer kaybı zararları, araç sahiplerinin üzerinde kalmaktadır. Fakat bu zararınızı, belli koşullara bağlı olarak, kazaya karışan ve kusurlu olan karşı aracın trafik sigorta şirketinden tazmin edebilirsiniz.

Tarafımızdan alacağınız profesyonel destek ile, hiç bir prosedür ile uğraşmanıza gerek kalmadan, değer kaybı zararınızı çok hızlı ve değerinde bir şekilde alabilirsiniz.

 

Araç Değer Kaybı Başvuru Şartları

1. Son 2 yıl içerisinde maddi hasarlı bir trafik kazası gerçekleşmiş olmalı

2. Bu kazada %100 kusurlu olmamalı(Kazada karşı taraf %100 haklı olmadığı her ihtimalde araç değer kaybı başvurusu yapılabilmesi mümkündür.)

3. Trafik kazası sonrasında gerekli tutanaklar tutulmuş ve aracın hasarı onarılmış olmalı

4. Aracın kaza dolayısıyla değeri eksilmiş olmalı

5. Araç değer kaybı alınmamış olmalı

6. Sigorta firmasına usulüne uygun biçimde başvurulmuş olmalı

 

Nasıl Alınır?

Sigorta şirketleri kaza sonucu doğan hasarların onarım giderlerini araç sahiplerine yahut yetkili servise ödemekte ancak aracın kaza sebebi ile uğradığı değer kaybı ile ilgili tazminatları araç sahipleri tarafından talep olmadığı müddetçe ödemekten kaçınmaktadır.

Siz de uğradığınız trafik kazası sonucunda aracınızın değer kaybettiğini düşünüyorsanız “aracınızın değer kaybı tazminatını” karşı taraftan alma hakkınız bulunmaktadır. Bu tazminatın tutarı ise hasarın niteliği aracın yılı, kilometresi marka ve modeli kasko değerine göre değişik hesaplama kriterleri ile hesap edilmekte ve genellikle piyasadaki reel alım satım durumlarına uygunluk göstermektedir.

Bizler aracınızda kaza sonucunda oluşan değer kaybını tespit ediyor ve sizin adınıza sigorta şirketlerinden tazminat talebinde bulunuyoruz.

 

Değer Kaybı Tahsilatı Yapılamayan Haller

  • %100 Kusurlu Sizseniz
  • 000 Km’yi Geçen Araçlar
  • Terör Saldırıları Sonucu Zarar Gören Araçlar
  • Tek Taraflı Yapılan Kazalar
  • Size Vuran Aracın Trafik Sigortası 01,06,2015 Tarihinden Sonra Olan Satılan Araçlar
  • Kazanın Üzerinden 2 Yıl Geçen Araçlar
  • Tampon Hasarlarında
  • Motorsiklet Kazalarında

 

Adım Adım Tahsil Süreci

  • 1.Adım: Bize Ulaşın!

İrtibat telefonlarımızla yahut İnternet sitemiz üzerinden bize yapacağınız başvuru ile aracınızda oluşan hasarın değer kaybına sebebiyet verip vermeyeceği ve kusur durumuna göre karşı taraftan tahsili imkanı olup olmadığı konusunda tarafınıza bilgi verilir.

 

  • 2.Adım: Değer Kaybının Belirlenmesi

Aracınız hasar gördükten sonra uğradığı değer kaybı hasar uzmanlarımız tarafından yaklaşık olarak tespit edilip tarafınıza bilgi verilir.

 

  • 3.Adım: Vekaletname

İşlemleri takip amacıyla “aracın plakası ve değer kaybının tahsili ile sınırlı” olmak üzere vereceğiniz avukatlık vekaletnamesiyle birlikte işlemleriniz başlatılır.

 

  • 4.Adım: Sigorta Firmasına Başvuru

Aracın tahmini değer kaybını ödemesi için karşı tarafın sigorta şirketine vekaleten ihtar çekilir. 8 iş günü içerisinde değer kaybını ödemesi istenir. Bu aşamada sigorta şirketi bir kısım ödeme yapabilir, yahut hiç ödeme yapmaz. Değer kaybının tamamı ödenirse işlem sonuçlanır. Sigorta şirketi kısmi ödeme yapar yahut hiç ödeme yapmaz ise süreç devam eder.

 

  • 5.Adım: Yasal Müracaat ve Tahsilat

Sigorta şirketi tarafından ödenmeyen yahut kısmi ödemeden sonra kalan alacağın tahsili için Sigorta Tahkim Komisyonu başvurusu ve sonrasında icra takibi yoluyla tahsili için gerekli tüm hukuki prosedürler başlatılır ve sonuçlandırılır.